Békafajt neveztek el a Led Zeppelin-ről

Békafajt neveztek el a Led Zeppelin-ről

Jun 17, 2021

Két kutató, David Brito-Zapata és Carolina Reyes-Puig új békafajt fedeztek fel az Andok Ecuador és Peru között húzódó részén, és mivel mindketten nagy zenerajongók, úgy döntöttek, hogy minden idők egyik legnagyobb hatású bandájáról, a Led Zeppelin-ről nevezik el az állatot.

A békát Pristimantis ledzeppelin-nek keresztelték el, és a leírása alapján legfeljebb 3,6 centiméteres lehet, rézvörös szeme van, a bőre pedig sárga, barna, fekete és narancssárga. A Pristimantis nem csak az elmúlt két évben 28 új fajjal bővült, összesen pedig 569 béka tartozik hozzá. A kutatók azért választották a ledzeppelin nevet az új fajnak, mert nagyon tisztelik a zenekart, amelynek elévülhetetlen érdemei vannak a hard rock és a heavy metal kialakulásában is, a banda énekese, Robert Plant pedig már meg is osztotta a Twitteren az új faj fotóját.

Nem ez az első eset, hogy a rockzene világából merítenek ihletet egy-egy állat elnevezéséhez: a Metallica frontembere, James Hetfield egy mérgeskígyó névadója lett, a Nightwish-ról egy rákot neveztek el, Dave Mustaine-ről pedig egy tarantulát.

forrás: rockbook.hu