Már lehet jelentkezni az amerikai Eurovízióra

Már lehet jelentkezni az amerikai Eurovízióra

Jun 13, 2021

Az európai dalverseny amerikai verziójában az ötven tagállam, valamint Amerikai Szamoa, Guam, az Észak-Mariana-szigetek, Puerto Rico, a Virgin-szigetek és Washington D.C. egy-egy szólóelőadója, duója, együttese vagy lemezlovasa száll versenybe az ország legjobb dala cím elnyeréséért.

Az élő fellépésekre épülő American Song Contest szervezői olyan leszerződött vagy független művészek jelentkezését várják, akik "uralják a színpadot és megbabonázzák a közönséget eredeti zenéjükkel".

Noha a dalfesztiválon nem lesznek műfaji korlátok, a megmérettetés egyebek között a country, a dance/elektronikus, a pop, a rap, az R&B és a rock képviselői előtt is nyitva áll,  feldolgozásokat játszó vagy tribute zenekarként működő formációk nem vehetnek részt a versenyen, csak 16 évnél idősebb előadók jelentkezhetnek, együttesek esetében legfeljebb hat fő megengedett.

A zsűrit különböző műfajokat képviselő és különböző hátterű művészek, valamint zeneipari szereplők fogják alkotni a tervek szerint 2022-ben debütáló műsorban.

Forrás: koncert.hu