Hallgasd online

Most szól

Sara Bareilles

Love Song

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

Stáb

Antal-Karola
Antal Karola
Mb. programigazgató, műsorvezető-szerkesztő

Rádiózásom története nem olyan izgalmas, mint egy feltörekvő tehetségé, aki már kiskorában a reflektorfényről álmodott és verejtékes munkával végül elérte céljait. Véletlenül, találkoztam a rádiózás világával. Rövid időn belül megszeretettem mindent, ami ehhez tartozott.Hét éve élek Kolozsváron. Soha nem gondoltam volna, hogy Csíkszereda után egy nagyváros otthonossá tud válni számomra. Az egyetem után viszont már itt érzem magam otthon. Szeretem Kolozsvárt, megtaláltam benne a boldogságom.Öt éve tartozom a Paprika Rádió csapatához, és őszintén mondhatom, hogy a rádiós munkát nem lehet megunni. Minden nap kihívásnak számít a szó legpozitívabb értelmében. Ennél jobb munkaközösséget pedig nem is kívánhatnék magamnak. Sokan mondták már, hogy szerencsésnek tarthatom magam, amiért ilyen jó a hagulat és a csapat a rádiónál. Én meg csak mosolygok, hiszen nagyon jól tudom: mázlista vagyok.Rádiózni szép. Többször mondtam már, hogy számomra egyfajta szerelem. Nagyon sok jót kaptam a rádiózásnak köszönhetően, igyekeztem én is a legjobb tudásom szerint végezni a feladataim, néha pedig ha mégis megingott a kapcsolatunk, mindig sikerült helyrepofozni.

Stáb oldalra Ákos
Bogáti Ákos
műsorvezető-szerkesztő

Szeretem a reggeleket. Érdekes elegye ez még a félálomnak, kávé-illatnak, friss levegőnek és csendnek. Így indul minden napom. Felülök a villamosra és elindulok a Sétatér felé. Zötyögés közben figyelem az arcokat, történeteket találok ki hozzájuk és mire a Paprika stúdióba érek, már minden elő van készítve: hangulat, fantázia, kedv és íz a hétköznapokhoz. A reggel mindig különlegesebb, minden hozadékával, zsibbadtságával... a lelkifurdalással, hogy vannak akik már ilyen korán is a sokadik kocogós körüket futják a Sétatéren.A Paprika Rádió épülete elé érve a szomszéd kutyája, Vasilică fogad, minden reggel ugyanúgy, megáll a lépcsőfeljáróban és megvárja, hogy megvakarjam a fülét, együtt érünk az első emeletre. Ez az első interakció reggel... aztán kattan a zár, csipog a riasztó, felkattan a villany és indul az adás, akár esik, akár fúj.Rádiózni, Paprikázni számomra ténylegesen a második legjobb dolog Kolozsváron, zenészként és beszédes, sztorizós emberként kedvesebb munkát nem is kívánhatnék magamnak. Leggyakrabban a Tornádóban, hajnalban kezdek, ez az a napszak ugyanis, amikor még bármi megtörténhet. A hírszerkesztőkkel együtt “vadászunk”, hogy első kézből adjuk át a legfrissebb történéseket és közben a hozzánk hasonló korán kelő Kolozsváriak útitársaivá, barátaivá, csapattársaivá és kicsit talán a családjuk részévé is válunk. Sokukat már hangjukról rögtön megismerek.Szóval: Sétatér, rigófütty, zenék, kávék és Paprika Rádió. Minden reggel.Hát csoda, ha sokan irigyek rám? :)

Sevecsek Reni
Sevecsek Reni
Mb. ügyvezető igazgató, műsorvezető-szerkesztő

Nem is olyan régóta van CNP-m, ami nyolcassal kezdődik … igen valahol a delfinek után sorra kerültem én is, aki hirtelen felindulásból úgy döntöttem, hogy magyarországi kis szülőfalumtól búcsút véve szerencsét próbálok. Sokakkal ellentétben valamiért Keletre indultam. És nem bántam meg. Sosem gondoltam volna, hogy valamikor egy egész város fog a hangomra ébredni, és ez nem kis felelősség. Sőt még leírni is ijesztő, hogy sokszor az én kedvemen múlik az, hogy a kolozsvári tanár néninek, informatikusnak, vagy épp taxisnak jól indul e a reggele. Nos, itt jönnek képbe a munkatársak, akik egyben - azt mondhatom- , hogy a barátaim is. Mindig átsegítjük egymást az első morcos, koffeinmentes néhány percen, hiszen ugyanaz a cél hajt minket: könnyebbé és vidámabbá tenni a kincses város lakóinak napjait.

eva
Márkus Éva
hírszerkesztő, hírolvasó

A rádió és én olyanok vagyunk, mint egy jóban-rosszban egymás mellett kitartó házaspár. 2006-tól, a kezdetek kezdete óta jelen vagyunk egymás életének legjelentősebb pillanataiban, és a kevésbé jelentős pillanatokban is. Nevek, arcok, történetek, események, beszélgetések mozaikja – így áll össze bennem az elmúlt egy évtized, amelynek kezdetére ma is tökéletesen emlékszem, a hatalmas lelkesedésre, a sok-sok ötletre, tervekre, a legelső kollégákra. Tíz éven keresztül híradó óráról órára, és a Kolozsvári Névjegynek köszönhetően 2012 óta közel 50 ember életútja, olyan embereké, akik életük legszemélyesebb és néha legfájdalmasabb pillanataiba is beavattak engem, és rajtam keresztül a hallgatókat is. Kolozsvár nagy város, szatmáriként sokszor éreztem idegennek, de a rádió otthonossá, sőt idővel otthonommá tette. Egy olyan hellyé, ahol lépten-nyomon ismerősökbe botlom, ahol minden egy kicsit az enyém is. Tíz évvel ezelőtt mély vízbe dobtak minket, de ahelyett, hogy belefulladtunk volna, megtanultak úszni. 2006-ban a kereskedelmi rádiózás keveseknek volt ismert műfaj, ezért nekünk is bele kellett tanulnunk a szakmába. Bár hoztam egy kis híradós tapasztalatot Szatmárnémetiből, az ottani kereskedelmi rádiótól, de Kolozsvár és az igények is másak voltak. A hallgatók olyannyira magukénak érezték a rádiót, hogy lépten-nyomon üzenetekkel bombáztak, egyesek lelkesítően, mások kevésbé, de utólag mindegyikért hálásak lehetünk, hiszen ezek formáltak minket és nem utolsósorban a rádiót.

Csepan Gellert
Csepán Gellért
műsorvezető-szerkesztő

Egy ideje már kínlódok elfeledni a "Szép város Kolozsvár, én ott lakom a Szamosnál..." sorokat. Számtalanszor a várossal kapcsolatosan eszembe jut ez szöveg és a sokak által ismert dallam. Ezzel együtt megszerettem Kolozsvárt. Másfelől örülök, hogy közel két éve Paprikás a munkahelyem. Jó érzés volt ez idáig kipróbálni a rádiónál az összes munkalehetőséget, amely a rádiózással függ össze. Tapasztalatot szereztem első sorban tudósítként, majd kipróbáltam a hírszerkesztést és nemrég a műsorvezetést. Szívesen rohanok reggelente a stúdióba, mert tudom, hogy egy nagyszerű csapattal találkozom.

Krippan-Kinga.jpg
Krippán Kinga
műsorvezető-szerkesztő

Rég vonz a rádiózás, de nem volt elég bátorságom megpróbálni, de nagyon örülök, hogy apaprikas csapat tagja lehetek. Ha valaki  rádiózásba szeretne fogni, készüljön fel, hogy akeverő félelmetes az elején, és a reggel nagyon korán kezdődik, de nyugi, mindent meg lehetszokni. Örökmozgó vagyok, leállíthatlan és sosem tudok nyugton ülni, de az életem, csakakkor lehet teljes, ha elég piros, és egy kicsit csíp is, annak ellenére, hogy nem a piros akedvenc színem, és csípőst is csak húslevesbe teszek. De ami a legfontosabb: Nekünk van alegszebb rádióstúdiónk, a legjobb csapatunk és a legcukibb hallgatóink.

vzsolt2bemu2
Veres Zsolt
zenei / kreatív vezető, produkciós munkatárs
Az aktuális csapatból ketten vagyunk paprikásak az indulástól. Márkus Évi még mindig híradózik, én meg azóta is a zenei kínálatért felelek, az arculati elemeket készítem, és a kreatív feladatokat igyekszem hatékonyan kivitelezni. Célközönségünk már a kezdetektől igen széles célcsoportot érintett, most is minden magyar ajkú kolozsvárihoz szólunk, ezért a szerethető zenei változatosság megteremtése mellett a paprikás csomagolást sem könnyű évente újraszabni. A zenék közt elhangzó szignálokkal, hanganyagokkal erre törekszem, reményeim szerint egy sajátos, markánsan pozitív benyomást keltve a hallgatókban. Legtöbben a zenéért választják a rádiót, de a dalok közt elhangzó apró kis dolgok határozzák meg a viszonyunkat, a cél pedig az, hogy mikor egy jó társaság reményében bekapcsolod a rádiót, akkor időponttól függetlenül nálunk ezt megtaláld. Emberileg és szakmailag is hihetetlenul jó kollégákkal dolgozhatok ezen, bármennyire is közhelyes, hatalmas mázlista vagyok, hogy a Paprikánál szabad kézzel csinálhatom azt, amit imádok. Nem is kell ennél több, de ha kívánhatok, akkor jöhet még tíz hasonlóan jó év...
Giriti Zsófia
Giriti Zsófia
Irodavezető, értékesítési vezető

2011 óta lehetek a Paprika Rádió dinamikus csapatának tagja. A beilleszkedés nem volt nehéz, hisz itt mindenki rendkívül barátságos és nyílt, ezért is éreztem magam első perctől fogva felszabadultnak ebben a kis családban.

Volt egy elképzelésem a szakmai jövőmről, de amikor a rádióhoz kerültem, rájöttem, hogy mi is az ami a legjobban illik hozzám, ezért beiratkoztam marketing szakra, közben pedig a rádiónál reklámokat, műsorokat értékesítek.

Sok jóban volt részem ezalatt a 2 év alatt, sokat tanultam, sok új embert ismerhettem meg és mostmár rengeteg élmény köt engem, a mindenki által ismert Paprika Rádióhoz