Rólunk

Képzeljük el, mi történne, ha valaki mindig ott lenne, mikor ébredezünk. Ezután elkísérne a suliba, az egyetemre vagy a munkába, velünk lenne tanulás közben, de akár a családi ebédnél. Ott lenne miközben egy új lakást keresünk, edzünk, buszra várunk, ott lenne minden meghatározó pillanatban! És a legmeglepőbb, hogy mégsem zavarna, sőt örülnénk neki, mert csak hozzáad minden napunkhoz egy kis extrát: megmozgat, megnevettet, és egy igazi családtagként időnként feldühít, aztán megnyugtat és még számíthatunk is rá bármilyen helyzetben. Nos a kolozsváriak már tudják, hogy ez a családtag, aki már 14 éve velünk él, velünk marad és mindig ott lesz nekünk, értünk, nem más, mint a Paprika Rádió. 

A rádió története Mátyás király meséibe illő. A kolozsvári magyar vállakozókat tömörítő egyesület egyik összejövetelén ugyanis felmerült, hogy nagyon hasznos lenne, ha a Kolozsváron és környékén élő magyar embereknek lenne egy saját, 24 órán át sugárzó kereskedelmi rádiója. A jó ötlet sok szervező munkának, közös akaratnak és a közös anyagi áldozatvállalásnak köszönhetően 2006. november 23-án meg is valósult: 95.1 FM sávon megszólalt a Paprika Rádió. 

Az adás Kolozsváron és a város 15-20 km-es körzetében hozzávetőleg 100 000 - 110 000 magyar hallgatóhoz jut el. Éjjel-nappal szerkesztett műsorral, reggel 7 és este 19 óra között pedig óránként friss hírekkel. A zenei kínálat már a kezdetekben is rendkívül színes volt, a 80-as, 90-es évek legnagyobb és napjaink divatos nemzetközi slágerei mellett nagyon sok magyar popzenét játszunk. Fiatal és tehetséges műsorkészítő csapatunk fő célja első perctől a szórakoztatás, de fontosnak tartjuk azt is, hogy hallgatóikat a lehető leggyorsabban tájékoztassuk a helyi, regionális, az országos és nemzetközi eseményekről. 

Napközben, este, a munkahelyen, autóban ülve, baráti és családi körben, úton-útfélen a Paprika Rádió 95.1 FM csípi Kolozsvárt!


Hivatalos adatok

Paprika Rádió KFT
Kolozsvár, Arany János utca 15/6
Törvényes képviselő: Stanca Olga - adminisztrátor
Cégvezetőség:
Halász Ármin István – ügyvezető igazgató
Gnandt Márkus Éva – főszerkesztő, programigazgató

Postai cím: - Kolozsvár, Arany János 15/6, Kolozs megye
Honlap címe: www.paprikaradio.ro
E-mail cím: office@paprikaradio.ro
Telefonszám: 0751 143 343
95,1 FM


A Nemzeti Audiovizuális Tanács hivatalos honlapja: www.cna.ro

Stáb

Hosszú-hosszú kapcsolat ez köztem és a Paprika Rádió között. 2006 nem ma volt, de mi azóta ismerjük egymást. Anno a legfiatalabbként, most, na erről nem nyilatkozom :) Háromgyermekes anyukaként tértem vissza, és ezentúl nem csak értük felelek, hanem az itt dolgozó összes műsorvezető és híradós kollégáért is. Mert a nagycsaládokban ez így szokás, felelősek vagyunk egymásért!

Gnandt-Márkus Éva

programigazgató, hírszerkesztő

Anyaszomorító örökmozgóként a szakmai fejlődés mellett rendkívül motiváló a rádióban tapasztalható pörgés, az életvidám stábhangulat. Élményekkel gazdagodó időkapszulaként látom a jelenlegi helyzetem.

Kristó Ákos

hírszerkesztő / social media manager

"A kacagásodról ismerlek fel a rádióban!" - sosem gondoltam volna, hogy ezt valaki így elmondja nekem. A rádiózás, a nevetés, a pörgés: talán így tudnék a legjobban bemutatkozni. Na meg persze, mindenhol mindig a legfiatalabb vagyok. ú.i. eszméletlenül jó érzés, hogy egy gyerekkori álom valóra válhatott. Imádok a mikrofon mögött ülni!

Buryán Tünde

műsorvezető

“A mikrofonnál Szőcs Noémit hallják, köszöntöm Önöket!”- szerintem ez az egyik legcsodálatosabb mondat, amit életem során eddig mondhattam. Büszkeséggel tölt el, hogy én lehetek az új Paprikás hang, aki a legfrisseb hírekről tájékoztathatja a kolozsvári hallgatóságot. Ígérem, hogy valós, aktuális, és csípős hírekkel érkezem, remélve, hogy minden szavam hallgató fülekre talál.

Szőcs Noémi

hírszerkesztő

Néha színész. Néha táncos. Néha rádiós. Néha bátor. Néha fél. Néha esetlen. Néha összeszedett. Néha racionális. Néha lebeg. Néha sok kérdés. Néha egy válasz. Néha jazz. Néha hip-hop. Vagy alternatív rock és klasszikus. Néha 33-as a lába. Néha 36-os cipőt hord. Néha…

Kőmíves Boróka

műsorvezető

A rádió 15. születésnapjára megajándékozott engem a lehetőséggel, hogy itt dolgozhassak, így hosszú idő után újra kolozsvári műsorvezető ül a mikrofon mögött. És most, hogy az álmomat élem, a legnagyobb kihívás, hogy délutánonként úgy csacsogjak, hogy az a kolozsváriaknak hasznos és izgalmas legyen.

Palocsay Johanna

műsorvezető

Olga vagyok, lassan három éve Paprikás. Ha a kedves hallgatók betelefonálnak én válaszolok a telefonra (kivéve ha nem home officeból dolgozom 😊), az e-mailekre is én válaszolok és a Paprikás csapat minden háttérproblémáin agyalok.

Stanca Olga

adminisztrátor

Van annál szerencsésebb eset, mint hogy az embernek a kollégái egyben a barátai is? Ilyen környezetben dolgozom a Paprikánál 2010 óta, az értékesítési osztályon. Imádom a kihívásokat, a kreatív megoldásokat és a kutyákat 😊

Giriti Zsófia

értékesítési vezető

Ármin vagyok és 2016 óta vagyok a pikáns reklámértékesítő csapat tagja, szeretem a pozitív hozzáállást, stratégikusan felépített reklámkampányokat és a személyes tárgyalásokat.

Halász Ármin

ügyvezető igazgató

A zenei kínálat összetétele és a dalok közt elhangzó csitt-csatt-dirr-durros hangelemek mind az én agyszüleményeim. A Paprika születése óta ugyanaz a célom: sajátos hangon megszólaltatni a rádiót! Ez az igazi kihívás, megvalósítani már csak örömteli feladat.

Veres Zsolt

zenei + kreatív igazgató, producer