Hallgasd online

Most szól

Smash Mouth

Can't get Enough of You Baby

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Egyetértesz azzal, hogy korcsolyapálya épül a Mátyás király szoborcsoport köré?

Igen - 51.2%
Nem - 48.8%

Szavazatok száma: 205
A szavazás lejárt : 31 dec. 2017 - 00:00

Több javaslatot tettek az Országos Egészségbiztosító Pénztár képviselői a bürokrácia csökkentésére

Az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) képviselői több javaslatot tettek szerdán Florian Bodog egészségügyi miniszternek a bürokrácia csökkentésére.

A javaslatok között van, hogy az orvosok ne küldjék el a számítógépes adatbázisba azon páciensek elektronikus beteglapját, akik írásban kérik, hogy vallási meggyőződésből, vagy más okok miatt nem szeretnék, hogy ezeket tárolják.

Javasolják, hogy teljes egészében mondjanak le a papíralapú nyomtatványokról az egészségügyi szolgáltatásokra kötött szerződések esetében, és ne kelljen az aktivitásra vonatkozó papír formanyomtatványokat kitölteni, ami az orvosok esetében növelné a betegek konzultálására fordítható időt.

Egy másik javaslat szerint az orvos által kiállított receptet az egész ország területén be lehetne váltani, nem csak olyan patikákban, amelyek ugyanazzal az egészségbiztosító pénztárral vannak szerződéses viszonyban, mint az az orvos, aki a gyógyszereket felírta.

Javasolják azt is, hogyha a szabadságra utazó családorvosnak nem sikerül helyettesítőről gondoskodnia, akkor a páciensek egy közeli, a saját orvosuk által megjelölt családorvoshoz fordulhassanak.

A találkozó után Florian Bodog miniszter úgy nyilatkozott, hogy a megbeszélt intézkedések egy részét kormányhatározatba foglalja és a kabinet elé terjeszti.

(agerpres)

Szórakozás

Így kell kirakni a Rubik-kockát 4.59 másodperc alatt

A koreai SeungBeom Cho rakja ki a világon a leggyorsabban a Rubik-kockát. A logikai játék megszállottja október végén, az amerikai Illinois-ban megrendezett Chica Ghosts 2017 elnevezésű verseny első fordulójában teljesítette az elképesztő időt.

Bővebben...:

A legmeghatóbb kisfilm, amit Halloween-ra csak készíthettek

Ez a kétperces kisfilm csak látszólag szól a Halloweenről. Valójában a szeretet, a nyitottság, a család, és a feltétel nélküli elfogadás áll a középpontban. Mert embernek lenni jó. Na, de nem lőjük le a poént...

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Bagossy Brothers Company - Kettőből egy

  2. Lóci Játszik - Nem táncolsz jobban mint én

  3. Nothing But Thieves - Sorry

  4. Caramel - Használd a szívedet

  5. ZZ Ward - Cannonball

Teljes lista >>