Hallgasd online

Most szól

GunN'Roses

Knockin' on heaven's door

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Örülsz annak, hogy fesztiválvárossá nőtte ki magát Kolozsvár?

Igen - 88.8%
Nem - 11.2%

Szavazatok száma: 303
A szavazás lejárt : 31 aug. 2017 - 00:00

Gyakornoki programokban vehetnek részt a 16 évnél idősebbek

Közintézmények vagy magánvállalkozók által meghirdetett gyakornoki programokban vehetnek részt a 16 évnél idősebbek, legtöbb fél évig. A kormány szerdán fogadta el a gyakornokságot szabályozó törvény tervezetét.

A tervezetet a parlament elé küldik, azzal a kéréssel, hogy sürgősségi eljárással vitassák meg és fogadják el azt.

A tervezet értelmében a munkaadók az alkalmazottak létszámához képest legtöbb öt százaléknyi helyre vehetnek fel gyakornokokat, ugyanakkor a bruttó minimálbér legalább 50 százalékát kell kiutalniuk gyakornoki fizetésként a fiatalok számára.

A törvénytervezet szerint a gyakornokok naponta 6 órát dolgozhatnak, hetente legtöbb 30 órát öt napon keresztül, két nap pihenővel, ugyanakkor nem túlórázhatnak. Azok a munkáltatók, akik a program végeztével alkalmazzák is a gyakornokot, támogatást kérhetnek az államtól. Amennyiben két évig foglalkoztatják az alkalmazottat, az állam 4.856 lejes támogatást ad a vállalkozásnak.

A kormány hangsúlyozta, hogy 2015-ben a fiatalok munkanélküliségi rátája 22%-ra esett vissza, de még így is kevéssel az EU-s átlag fölött van.

(agerpres)

Szórakozás

Beépített ütközésgátló van a madarakban

Meglepően egyszerű oka van annak, hogy a madarak sohasem ütköznek össze a levegőben: mindig jobbra térnek ki egymás elől.

Bővebben...:

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A méregtelenítés akkor a leghatékonyabb, amikor alszunk, a szervezetünk ilyenkor regenerálja és építi újjá a szöveteket.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia - Wake Up
  2. Roy és Ádám - Szerelmi állapot

  3. Pál Dénes - Hagyom

  4. Ed Sheeran - Shape Of You

  5. Ákos - Átölel

     

Teljes lista >>