Hallgasd online

Most szól

Nothing But Thieves

Sorry

Hangtár

Videótár

Szerinted?

Örülsz annak, hogy fesztiválvárossá nőtte ki magát Kolozsvár?

Rohamosan terjed a rühesség a Désen élő roma közösség körében

Rohamosan terjed a rühesség a Kolozs megyei Désen élő roma közösség körében - hívta fel a prefektusi kollégium figyelmét a Roma Párt.

Több mint 300 rühatka-fertőzéses esetet jegyeztek Désen. Fertőzési góc alakult ki, nincs víz, nincs csatornahálózat. Kezelik a rühvel fertőzötteket, de nem kaptak kéntartalmú kenőcsöt, a dési önkormányzattól nem kapták meg a beígért 2.000 lejt - közölte a Roma Párt, hozzátéve, hogy a Kolozs megyei egészségügyi igazgatóság is tud a helyzetről.

A dési alpolgármester a prefektusi kollégium ülésén hangsúlyozta, az önkormányzattól várt pénzösszeg nem jelent megoldást a problémára, a napokban azonban elindul egy európai uniós támogatással megvalósuló projekt, amelynek fő célja a sebezhető közösségek támogatása.

A megyei egészségügyi igazgatóság szerint a rühesség kezelése csak a személyi higiénia alapelveinek szigorú betartása mellett lehet hatásos.

(agerpres)

Szórakozás

Beépített ütközésgátló van a madarakban

Meglepően egyszerű oka van annak, hogy a madarak sohasem ütköznek össze a levegőben: mindig jobbra térnek ki egymás elől.

Bővebben...:

A 8 legjobb ital lefekvés előttre

A méregtelenítés akkor a leghatékonyabb, amikor alszunk, a szervezetünk ilyenkor regenerálja és építi újjá a szöveteket.

Bővebben...:

Paprika Top 40

  1. Irie Maffia - Wake Up
  2. Roy és Ádám - Szerelmi állapot

  3. Pál Dénes - Hagyom

  4. Ed Sheeran - Shape Of You

  5. Ákos - Átölel

     

Teljes lista >>